Steve Angello klar för Summerburst i Stockholm @SummerburstCrew

Steve Angello klar för Summerburst i Stockholm

Steve Angello är en av de allra mest framgångsrika artisterna och producenterna i dansmusikhistorien. Tillsammans med Swedish House Mafia har han lyckats sälja multi-platina flera gånger om i en tid där musikförsäljningen stagnerat, och spelat live över hela världen för publiker lika stora som hela städer. I januari släpps hans efterlängtade soloalbum “Wild Youth” och i juni intar han Summerburst-scenen på Gärdet i Stockholm.

Biljetterna till Summerburst 2016 finns tillgängliga via summerburst.se.

Steve Angello växte upp i Stockholm och upptäckte sin passion till musiken genom Nas och Gang Starr. Efter att ha hört Daft Punk’s album “Homework” inspirerades Angello att börja göra dansmusik. Han började släppa musik tillsammans med barndomsvännen Sebastian Ingrosso 2001 och hade sin genombrottshit som soloartist med sin remix av Eurythmics’s “Sweet Dreams (Are Made of This)” 2005. Året därpå tog han sig in på UK Top 10-listan med ”Tell Me Why” tillsammans med Axwell under namnet Supermode.

Supergruppen Swedish House Mafia skapades därefter och tillsammans släppte de sex platinasäljande singlar, däribland monsterhiten “Don’t You Worry Child” som nådde platina-status i nio länder.

Under tiden som Swedish House Mafia nominerades de till två amerikanska Grammys, blev den första elektroniska dansmusik-akten att headlinea Madison Square Garden, sålde ut tre fullsatta Friends Arena på ett par timmar och släppte en konsertfilm från den internationella avskedsturnén ”Leave the World Behind” som toppade iTunes-listorna i 34 länder.

För två år sedan bröt Swedish House Mafia upp och Angello började skapa albumet han alltid drömt om att få göra som soloartist. ”Wild Youth” släpps i januari på hans egna label Size Records. Hans nya musik handlar om förluster, hans oroliga barndom och hur han funnit tröst i dansmusiken. Ljudbilden är mörkare och mer känsloladdad än någonsin tidigare, fylld av analoga element från dansmusiken som inspirerade honom när han var 15 år och spenderade sina dagar med att hänga i den lokala skivbutiken.

“Det känns helt fantastiskt att Steve Angello kommer tillbaka till Summerburst i sommar. Vi är många som minns hans lekfulla set på Summerburst i Göteborg 2014, och Size In the Park i Kungsträdgården samma år var hur mäktigt som helst. Hans nya album kommer spelas varmt här i Sverige och hans spelning på hemmaplan i Stockholm kommer absolut bli något man inte får missa!” berättar Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation.  

I eftermiddag kl 17.00 (fredag 11/12) kommer Steve Angello att ta över Summerburst Twitter @SummerburstCrew under 30 minuter för att svara på fans frågor. Följ här!

Fram till den 31 december säljs Summerburst-biljetter till extra bra decemberpris på summerburst.se. Den 1 januari höjs biljettpriserna med 200 kr.

Länkar Steve Angello

Hemsida: steveangello.com

Facebook: Facebook.com/steveangello

Instagram: Instagram.com/steveangello

Twitter: Twitter.com/steveangello

Länkar Summerburst

Hemsida: summerburst.se

Facebook: Facebook.com/summerburst

Instagram: Instagram.com/summerburst_festival

Twitter: Twitter.com/SummerburstCrew

Snapchat: @SummerburstCrew
Datum

27-28.5 – Göteborg, Nya Ullevi

10-11.6 – Stockholm, Gärdet

Biljetter

Biljetterna är tillgängliga via

Summerburst.se, LiveNation.se,

Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

Uncategorized

Il mare più bello 2016

  LaGuida blu di Legambiente e Touring Club Italiano Domusde Maria, Pollica e Castiglione della Pescaia dominano la classifica Sardegnasuperstar con 5 località tra le migliori Molveno(Tn) si conferma ancora vincitrice della classifica dei laghi Lecinque vele premiano 19 località marine e 7 lacustri Oltrea un eccezionale e riconosciuto pregio naturalistico, possono vantareuna buona gestione […]

Read More
Uncategorized

11 Giugno 2016 GAETANO CURRERI E I SOLIS STRING QUARTET PER LA 61a EDIZIONE DEL PALIO REMIERO DELLE ANTICHE REPUBBLICHE

foto mostra collettiva fotografica regata 2012 libro pica Alle 21.30 il live gratuito in piazza Municipio ad Amalfi. Corse speciali della Tra.vel.mar. per il concerto, da e per Salerno, Minori, Maiori In mattinata presso il Comune di Amalfi l’inaugurazione della collettiva fotografica con le immagini più belle dell’edizione 2012 e il gemellaggio tra le ANPAS […]

Read More
Uncategorized

Gli Europei con #Sisal e #SportItalia da Sisal Wincity di P.zza Diaz Milano

Gli Europei si giocano da Sisal Wincity di P.zza Diaz Milano Insieme a Sportitalia e tanta passione Milano, 10 giugno 2016 – Sisal Wincitye Sportitalia saranno insieme per tifare la nostra Nazionale nella prima grande sfida Belgio-Italia di lunedì 13 giugno. Lo spazio polifunzionale Sisal Wincity di Milano Diaz sarà, infatti, il palcoscenico di una […]

Read More